Moralpredikan

Ikväll har jag och min pojkvän haft en mindre fest här hemma. Vi har haft många fester här och antalet har oftast varit relativt högt, ca 20 personer. Idag var vi dock endast 10 pers. Trots faktumet att vi var hälften så många som vi brukar och vi dessutom kände alla ganska bra (med undantag för vissa) så svinades det mer än någonsin. Hur fan kan man bete sig så respektlöst i någon annans hem?! Jag är uppfostrad med att visa stor vördnad för andras saker, där inräknat någons hem. Ikväll satt man och rökte i vårt vardagsrum, när det är strikta uttalade regler om att all rökning förekommer under fläkten eller utomhus om så önskas. Någon/några gick in med skor på sig, trots att det var snö och skit ute, vilket resulterade i bruna fotavtryck lite här som. En kille valde att ramla i golvet rakt på vårt vitrinskåp så att den fick sig en törn, toalettsitsen gick åt helvete, mina ciggaretter ansåg någon ha fri tillgång till, spillde man så torkade man inte upp efter sig och den ENDA som faktiskt gjorde det valde att använda sig av min fucking jävla duschhandduk. Som om det inte skulle vara nog så var där stora bruna fläckar i våra vita lädersoffa. Jag kan inte beskriva hur förbannad jag var. Jag kan verkligen itne förstå hur man kan bete sig som en del gjorde ikväll, i någon annan hem?!

Det lär dröja väldigt länge innan det blir någon tillställning här igen. Aldrig någonsin har jag blivit så chockad över hur folk kan bete sig hos andra. Kalla mig en gnällig jävla moraltant om ni så önskar, men när det handlar om ens hem så vill man att folk respekterar det.

Sökt jobb


Gud vad jag känner mig effektiv! Jag har precis sökt tre jobb på platsbanken. Jag har då skrivit ett fullständigt CV och blev faktiskt riktigt nöjd. Nu håller jag tummarna för att någon nappar på min ansökan bara.. Chansen är inte särskilt stor vilket gör att jag får fortsätta söka jobb som en idiot, tills någon, mot all förmodan, hör av sig. Jag bryr mig faktiskt inte om det bara är över sommaren, för då har jag iaf lite tid att söka något till efter sommaren. Vaaaaaaaaaaarför ska det vara så ont om jobb och varför krävs det så mycket erfarenhet och kompetens för? Usch.. jag blir knäpp på detta.

Utbildning


Jag börjar få smått panik inför det riktiga arbetslivet och vad jag vill jobba med. Alltså, vad jag vill göra karriär i. Jag har suttit en stund på studentrum.se nu och kollar på olika utbildningar och även skickat intresseanmäln, bara för att få lite info om vad de olika utbildningarna innehåller, vad som krävs och så vidare. Ända sedan man började drömma om yrke i framtiden så har jag varierat något otroligt! Från "första ballerina" till advokat. Nu är jag inte inne på något av de spåren som jag har varit innan, utan jag försöker komma fram till vad jag tycker om överhuvudtaget. De människor som är mest framgångsrika och som inte klagar över att gå till jobbet varje dag, de jobbar med något som de i princip skulle kunna göra på sin fria tid. För att försöka komma fram till vad jag vill göra har jag gjort en lista. 


- Variation. Jag vill inte ha ett 8-17 jobb där jag gör samma sak varenda dag, jag måste ha variation!
- Möta människor. Jag är väldigt social och älskar att möta nya människor, få inspiration och få dela åsikter.
- Praktiskt. Jag vill skapa något!
- Insatser. Kunna göra något för någon annan som gynnar.


Två saker som jag är inne på just nu, men som med all säkerhet kommer ändras snart, är:
Pedagogik
Mode och design

Sen är jag även inne på filosofi, men jag vill inte vara en filosofilärare. Knepigt det här..


Instinkter

Jag har funderat över en sak.

Jag har kommit fram till en teori där människans starkaste instinkt är att överleva. Står en person på en plattform mitt ute i ingenting och kan omöjligt ta sig därifrån, så tror jag inte att man tar beslutet att ta självmord. Jag tror att man sitter på den här plattformen tills man dör av uttorkning och svält.

Ett exempel på det är planet som störtade uppe i bergen (minns inte var) där det var omöjligt att ta sig ifrån mer än med räddning från luften. Många dog, men de som överlevde började allteftersom hungra rejält. Det enda som fanns i form av föda var människokött. Kropparna som omkom låg utspridda och det var vad som fanns att tillgå. De överlevande hade ingen aning om de skulle bli räddade eller om de skulle dö där uppe i bergen men de valde att äta av de omkomna för att slippa svälta ihjäl.

Vår överlevnadsinstinkt är alltså fruktansvärt stark! Det märkliga är att det finns de människor som tar livet av sig och då kan man fråga sig hur det kommer sig att deras överlevnadsinstinkt inte går emot där.

Alla våra drifter går ut på att överleva. Människor har sex, dels för lusten skull, men också för att föröka sig. Vi sover för att orka och därmed överleva. Vi äter för att överleva och vi lär oss för att överleva.

De människor som skulle välja att ta livet av sig där på plattformen måste, enligt mig, ha ett väldigt starkt psyke.

Bara lite tankar och funderingar såhär på morgonkvisten.. Någon som anser att jag är helt ute och cyklar med min teori får hemskt gärna lägga några rader här.

Snart är det dags

Jaa, snart är det dags att skaffa sig några extra vuxenpoäng. Men SHITMYGOD vad jag är nervös. Eller njaa.. kanske inte nervös.. Men jag kommer att vara så hård mot mig själv om jag inte klarar det.

Däremot så har jag numera lov i en kommande vecka och det ska bli så syyyyyyyyyykt skönt!! =)

Ny dag, nya tag


Jahapp mina vänner, nu är det fredag igen. Fan alla veckor bara flyger iväg! Snart har jag dessutom sportlov vilket ska bli uuuuuuuuuuuuunderbart. Helt faboulos!

Idag känns det lite bättre. Jag känner mig inte lika sänkt och allting känns inte väldigt grått och trist. Däremot hade det varit ännu bättre om jag sluppit jobba idag.. suck! Men jobba måste jag, annars klirrar det inte i kassan!

Igår satt jag, Henrik, Sara och Marco och spelade kort. Sara stack hem sen och kvar satt vi tre och spelade sjua för fulla muggar. Alkohol var även inblandat ska meddelas! Trots att vi var så få så lyckades vi sitta uppe till iaf 4 på morgonen. Helt sinnes alltså! Jag har nog gått och blivit beroende av kortspelet sjua, haha.

Ja, men ikväll blir det lugnt för min del. Jag ska iväg och jobba snart sen är jag hemma lite senare ikväll. Börjar kl 1 imorgon igen så det är knappt lönt att fundera över att dra på någon fest. Däremot på lördag tänker jag lyxa till det med några cider.

Bjuder på två bilder från förra helgen!


Jag och Sussie hemma hos mig och Henrik.Usch vad vi ser allvarliga ut här! Så är dock inte fallet. Jag hade riktigt kul med den tjejen. Människor som vågar ha egna åsikter och säger precis vad de tycker och tänker är precis människor i min smak.




Här har vi min älskade man och fina Sara! Fan vilken snygg pojkvän jag har! :) Snygg vän också för den delen ;)

Deprimerad utan någon anledning.

Just nu är jag inne i en period där jag inte känner lust till nästan någonting. När jag ska gå upp på morgonen så vill jag bara ligga kvar eftersom jag inte ser fram emot en ny dag och vad det innebär. Varför i helvete känner jag såhär?! Mitt liv i övrigt är hur bra som helst annars! Jag bor med min pojkvän som älskar mig lika mycket som jag älskar honom, min familj tycker om och bryr sig om mig, jag tar snart studenten, jag är inte pank, jag har ett jobb och förhoppningsvis även körkort snart. Vad fan är mitt problem? Hade jag haft något som jag kunde relatera till så hade jag kanske iaf förstått LITE!

... Fan vad jag är patetisk! Jag har ju för helvete ingen anledning att känna såhär. Hoppas att det blir bättre när våren börjar närma sig.

Nåja. Imorgon ska jag köra till Malmö med pappsen! =) Han ska till sin revisor och jag får chansen att köra lite plus att jag hoppas på att få köpt lite på Gina för mina presentkort. Lite glada färger på kläderna kanske inger lite ljus i tillvaron?

Snart är det också helg, vilket också borde inge lite mer glädje =)


ÅÅÅH vad arg jag är på mig själv som känner såhär. Jag FÅR inte känna såhär. Jag är orättvis!

Tooday


Usch vilken jobbig dag det var i skolan idag. Det var inga ansträngande lektioner (eng, filosofi, religion & svenska), men av någon anledning stod jag nästan inte ut. Kanske beror det på att jag somnade sent igår och gick upp 6.30 o gick till 15.30.. Men ändå?

Trots en jobbig dag så fick jag reda på saker som gjorde mig glad. Jag är ledig både imorgon och på fredag=)!!

Jag har alltså en lååånghelg och det ska jag uttnytja! Hihi!

RSS 2.0